Szállítási információk

Általános szállítási információk az autoalkatreszkell.hu oldal használói részére

Cégünk igyekszik a legmagasabb igényeket kielégíteni és a leggyorsabban megrendelőit kiszolgálni. Amennyiben az igényelt termékek vannak raktárkészleten, akkor alapértelmezetten a visszaigazolástól számított 2 munkanapon belül igyekszünk vásárlóink rendelkezésére bocsátani. Sok esetben sikerül ezt korábban is teljesíteni. Személyes átvétel esetén nem ritka, hogy 1 órán belül is átvehető rendelése!

Kiszállítást (személyes átvételen kívül minden más szállítás) csak közületek (szervizek, javítóműhelyek, egyéni vállalkozók, cégek, alapítványok, önkormányzatok, stb.) részére biztosítunk kizárólag előre fizetéssel! Magánszemélyek/természetes személyek részére csak a személyes átvétel lehetséges!

A megrendelt termékek szállítása az alábbi módozatokkal választható. Részletes feltételek lejjebb:

Személyes átvétel

Személyes átvétel

Hétköznap és munkanapokon jellemzően hétfőtől-péntekig 8:30 – 17:00 óra között (ez nem nyitva tartás!!) lehetőség van előre egyeztetett időpontban átvenni a megrendelt termékeket. Amennyiben megrendelését “személyes átvétel” megjelölésével adja le, akkor (,ha már minden megrendelt termék elérhető és átvehető) telefonon és/vagy e-mailben jelzést küldünk, hogy rendelését átveheti, hol veheti át és hogyan egyeztethet időpontot. Személyes átvétel esetén 10.000.-Ft+áfa rendelési értékig 500.-Ft+áfa rendelkezésre állási költséget, 10.000.-Ft+áfa feletti vásárlási érték esetén 0.-Ft azaz nincs további költség.

Most 2023.12.31-ig minden alkatrészvásárlás esetén a személyes átvétel ingyenes!

Átvételi cím: 1151 Budapest, Csomád utca 55. Térkép >>

Időpont egyeztetés: +36 20 352 8484 vagy h e l l o [kukac] autoalkatreszkell [pont] h u e-mail címen, valamint az ügyfélszolgálat menüponton keresztül az űrlapon. 

Tipp a tömegközlekedést használóknak: A Nyugati pályaudvarról Veresegyház-Vác irányba induló (S71) vonat Budapest bérlettel használható és jelenleg minden egész órakor indul. Ezzel oda-vissza 1 óra alatt meg lehet járni a Nyugat PU.- Rákospalota kertváros- Nyugati PU útvonalat. 

FONTOS! Minden esetben egyeztessen időpontot, mert a megadott időpontok között is elképzelhető, hogy nem tartózkodunk a telephelyen.

Az eredeti számlát az átvételkor kapja meg e-mailben. A vásárlás ellenértékét a helyszínen készpénzben, SimplePay online fizetéssel előre, vagy előreutalással/azonnali utalással rendezheti.

Átvételi pont térképen

Szállítás posta vagy futárszolgálattal

Szállítás futárszolgálattal

Magyarország határán belül szállítandó csomagokat a Magyar Posta MPL csomagküldő futárszolgálattal kézbesítjük a megadott szállítási címre. Budapest és vonzáskörzetében esetenként saját futárunk is szállíthat.

A szállítás díja:

 • 2kg-ig 1.400.-Ft+ÁFA.
 • 5kg-ig 1.800.-Ft+ÁFA
 • 10kg-ig 2.200.-Ft+ÁFA
 • 20kg-ig 2.600.-Ft+ÁFA
 • 30kg-ig 3.500.-Ft+ÁFA
 • 40kg-ig 6.000.-Ft+ÁFA
 • 40kg felett, valamint törékeny/sérülékeny és túlméretes csomagok esetén az ár egyedileg kalkulált!

Amennyiben nem ad meg helyes kézbesítési címet és/vagy telefonszámot és e-mailre sem reagál a szállítást megtagadjuk és rendelését visszautasítjuk. Kérjük mindig pontosan adja meg az adatokat!

Postapont

PostaPont átvétel

Ha nem szeretné, hogy Önnek kelljen várakoznia a futárra, hanem inkább átvenné valamely PostaPonton rendelését, akkor válassza valamely postapontot rendelésekor. Postán maradó küldemények, a MOL és Coop PostaPontra valamint MPL csomagautomatába kézbesítés is valamivel kedvezőbb, mint a házhoz szállítás díja viszont tömeg és térfogat korlátok felmerülhetnek!

MPL csomagpontra szállítás díja:

 • 2kg-ig 1.200.-Ft+ÁFA.
 • 5kg-ig 1.600.-Ft+ÁFA
 • 10kg-ig 1.800.-Ft+ÁFA
 • 20kg-ig 2.000.-Ft+ÁFA
 • 30kg-ig 2.800.-Ft+ÁFA (Csak postán maradó!)
 • 30kg feletti csomag esetén nincs csomagponti átvétel.
 • Törékeny/sérülékeny csomagok esetén az ár egyedileg kalkulált!
 • Túlméretes csomagok korlátozottan kézbesíthetők és áruk szintén egyedileg kalkulált.

Foxpost

FoxPost csomagautomata

A leggazdaságosabb lehetőség, ha nem szeretné, hogy Önnek kelljen várakoznia a futárra. Tapasztalatunk szerint kicsit lassabb, mint a többi szállítás, de ára a legkedvezőbb.  

FoxPost csomagautomatába szállítás díja egységesen 1.200.-Ft+áfa 25kg csomagig 60 cm x 36 cm x 61 cm méretig. 25kg felett, valamint törékeny/sérülékeny és túlméretes csomagok FoxPost automatába szállítását nem vállaljuk.

A választható automatákkal kapcsolatban itt tájékozódhat: FoxPost Csomagautomaták

Amennyiben Ön a választható szállítási módoktól eltérőt kíván választani, úgy abban az esetben a költségeket utólag fogjuk közölni és fenntartjuk a jogot, hogy a szállítást megtagadjuk, valamint az Önök hibájából a szállítási időkre és a kézbesítés minőségére garanciát és felelősséget nem vállalunk.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik jellemzően 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben az időszakban, vagy az időszak bizonyos részében nem tartózkodik a szállítási címen, célszerű szállítási címként (amennyiben van rá lehetősége) pl. munkahelyi címet megadni, de még szerencsésebb, ha CsomagPontra kéri csomagjának kézbesítését. A futárszolgálat kétszeri (egymást követő munkanapon) kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét és a visszaszállítás költségét is a megrendelőre terheljük! A Posta és MPL csomagszállítás esetén a sikertelen kézbesítésről a szállító értesítést hagy és 10 napon belül a megjelölt postán a csomagját átveheti.

FONTOS! Minden szállítási módnak lehetnek a rendelés leadása után jelentkező olyan korlátai, melyek miatt az a szállítási mód nem kivitelezhető, vagy esetleg csak a szállítás költsége fog változni. Ezért fenntartjuk a jogot, hogy a választott szállítási módot Önnel egyeztetve módosítsuk úgy, hogy az Ön mint vásárló, a szállító partner, valamint cégünk részére is elfogadható legyen. Ilyen eset lehet pl. de nem kizárólagosan: túl nagy kiterjedésű/tömegű csomag, hiányos vagy nem megfelelően megadott címadatok. Ha nem találunk mindenki számára elfogadható megoldást, akkor természetesen joga van a vásárlástól elállni.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben legkésőbb a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját. Át nem vett, illetve tévesen vagy hibásan megadott szállítási címből eredően visszaküldött csomagok esetén a kiszállítás és visszaszállítás díját is jogosan a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag újrakalkulált többletköltségekkel növelt ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! 14 napos elállási jog gyakorlása esetén is köteles az elindított, azaz kézbesítésre már átadott csomagot a szállítótól átvenni és saját költségén visszaküldeni.

Megértésüket köszönjük!

Most már ismeri a szállítási módokat!

Kérjük megrendelés előtt tájékozódjon a fizetés feltételeiről és a garanciáról is!